Logo Huis voor de Kunst

Met de hemel weet je het nooit

Met de hemel weet je het nooit
- +

24 februari 2017 Aanvang: 20:00 uur Inloop vanaf 19:30 uur.

Entree: €15,00 p.p. kinderen t/m 15 jaar gratis entree incl. koffie/thee en heerlijke traktaties

Locatie: Huis voor de Kunst Stationsstraat 10

9641 KE te Veendam

'Met de hemel weet je het nooit' met Theo Mackaay (zang) en Matthijs Spek (gitaar en piano)

Een sfeervolle avond vol ontroerende en betekenisvolle bespiegelingen op thema's als vriendschap, verlies, zingeving en de liefde binnen een intieme akoestische setting.

Bij Theo vloeien Americana, pop, country, blues en rock op soepele wijze samen met de Nederlandse taal. Geen nederpop, geen kleinkunst, geen gladde Nederlandstalige popmuziek, maar Nederlands met blues en soul.

'Mooie luisterliedjes' - NRC Handelsblad


'Theo Mackaay is, behalve een subliem beeldend kunstenaar, ook een magistrale zanger en gitarist' -
Henk Westbroek, Sena Performers Magazine

'Theo Mackaay verdient een breed luisterend oor. Zijn stem dragen alle nummers wonderschoon. Als zanger moet je daarbij ongetwijfeld denken: "Had ik maar één zo'n stemband" ' -
Nieuws 030

'Op deze ouderwets goed klinkende productie veel lekker in elkaar geweven gitaarpartijen. Theo Mackaay ontpopt zich daarbij als ouwe rocker, doordouwer en als chansonnier met een warm doorleefd stemgeluid die zingt over het leven en alles wat daarbij komt kijken' Muziekwereld

'Mooie luisterliedjes over het leven en de liefde' – Heaven

Muzikant

Met de release in het najaar van 2016 van het album 'Met de hemel weet je het nooit' komt Theo weer helemaal terug als muzikant. Hij speelde in de jaren 70 o.a. bij Lenny Kuhr, daarna was hij in de jaren 70/80 zanger, gitarist en componist van de baanbrekende Utrechtse band 'Braak'. Daarin liet hij een zeer maatschappijkritisch geluid horen op albums als de 'Suite voor een Hypochonder'.

Het album 'Met de hemel weet je het nooit' belicht echter een heel nieuw stuk van hemzelf: een zeer persoonlijk, kwetsbaar en universeel menselijk verhaal. De cd heeft een krachtige, persoonlijke en actuele inhoud en verhaalt op indringende en betekenisvolle wijze over thema's als verlies, vriendschap, zingeving en liefde. Het releaseconcert vond op 1 november 2016 plaats in een uitverkocht TivoliVredenburg te Utrecht.

Kunstenaar

Theo Mackaay is al ruim 35 jaar een gerenommeerd Utrechts kunstenaar die (inter)nationale bekendheid geniet. Hij is de maker van een van de bekendste beeldhouwwerken in Nederland: Het Gouden Kalf van het Nederlands Filmfestival. Hij heeft opleidingen afgerond aan de Gerrit Rietveld Academie en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten.

Theo beeldhouwt en schildert, zijn stijl is te omschrijven als 'gedeformeerd figurisme', met als inspiratiebronnen o.a. Pablo Picasso, Marino Marini en Ossip Zadkine. Theo heeft hierbij een geheel eigen signatuur ontwikkeld. Bestaande vormen worden zodanig vervormd dat het beeld niet meer realistisch is: "Mijn figuren kom je niet op straat tegen", aldus Theo. "Het zijn verwijzingen naar de oervormen en naar het archetypische."

www.theomackaay.com

Matthijs Spek (1974) is gitarist, pianist, arrangeur en producer.

In 2001 sloot hij met succes de opleiding 'Gitaar Lichte Muziek' af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2005 en 2008 maakte hij de soloalbums 'Self-portraits' en 'Beyond'. Verder leverde hij bijdrages als producer/gitarist aan producties van de cabaretgroep 'Nietschieten', de toneelgroep 'Golden Palace', Erik Jobben, Tjerk Ridder ('Trekhaak Gezocht') en 'Braak'.

Voor het album 'Met de hemel weet je het nooit' heeft Matthijs alle muziek gearrangeerd, opgenomen en geproduceerd in samenwerking met een aantal bijzondere muzikanten waaronder René van Barneveld, Roel Spanjers, Arthur Bont en Gert Wantenaar. Daarnaast heeft hij op alle nummers meegespeeld op gitaar en diverse andere instrumenten.

www.matthijs-spek.com

Meer videos:

https://www.youtube.com/watch?v=KnT_MrRrSII&t=17s
https://www.youtube.com/watch?v=sxl4GnZWO74&t=118s
https://www.youtube.com/watch?v=XM_B3Hok2Qs&t=10s

Aankomende evenementen

Mogen wij u informeren?

Schrijf hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd het laatste nieuws per email

Maak een afspraak

Wilt u dit bewaren voor een volgend bezoek?

plaatje

Het overlandschapje

wordt bewaard